Jo, Liberalerna, vårt Bollnäs kan bättre

Fredrik Palmborn Olofsson (S) svarar på insändaren Socialdemokraterna kan inte bättre, Ljusnan 15 augusti.

Det märks att det är en rykande het valrörelse igång. Speciellt då rena desinformationskampanjer och valfläsk börjar flöda precis överallt. Självklart är vi socialdemokrater roten till allt ont enligt oppositionen. Dock är det väldigt ironiskt att Liberalerna i Bollnäs pratar om DDR metoder när man själv ljuger i insändare och propagerar för en “Liberal” politik. Ungefär som att man skyller på oss socialdemokrater att vi förstört försvaret samtidigt som det var Liberalerna och regeringen Reinfeldt som tog bort den allmänna värnplikten vilken vi återinförde.

Men det känns rent av äckligt när man vill tala om prioriteringen i skolan. Att fokus ska läggas på att alla elever ska ha skolböcker först och främst och inte framtidstro. Att man ska språktesta tvååringar för att se om de ens får stanna i Sverige i stället för att hjälpa föräldrar att skaffa jobb och ingjuta hopp i barn och ungdomar via föreningslivet. Vi måste fortsätta arbetet att göra det enkelt för barn och ungdomar att studera och där är en digitalisering ett medel för att även hjälpa hemmasittande ungdomar samt de som vill studera på distans. Utvecklingen går framåt i världen. Självklart ska skolan i Bollnäs hänga med i stället för att leva kvar i en sagovärld från 1950-talet då man gav fröken ett äpple. Det är därför som vi vill satsa på utökad verksamhet för fritidsgårdar, mer resurser till lärare och utökat föräldrastöd.

Under denna mandatperiod har vi skapat ett nytt trygghetsboende och fler är på väg i kommunal regi. Vi ser dock inte att riskkapitalister och personer som vill göra snabba cash på våra gamla och sjuka ska få etablera sig i Bollnäs. I Uppsala såldes allt sådant ut under borgerlig regi med KD i spetsen och gissa vilket sjukhus under privat regi som är riktigt i blåsvädret? Karolinska institutet. Vilken skola har just nu blivit förda fram från skuggorna som ett företag där man mäter kläder på unga kvinnor och försöker kontrollera deras livsstil? Engelska skolan. Allt detta har skapats av en borgerlig politik. En som Liberalerna står bakom 100 procent. Det är bara att läsa intervjuer från partiledare, gammal som ny, för att se vilka mörka tankar som finns där.

Vårt Bollnäs har många problem. Men att få för sig att Liberalerna kan lösa problemen är lite som att pinka på sig i skogen: det är skönt för stunden men sedan känner man sig väldigt äcklig och det blir kallt.

Fredrik Palmborn Olofsson (S)

facebook Twitter Email