Bollnäs Energi AB

Olov Nilsson Sträng (S) 1:e Vice Ordförande

Eva Johansson (S)

Personlig presentation 1:e vice Ordförande Olov Nilsson Sträng:

Jag heter Olov ”Olle” Nilsson Sträng. Jag bor i Bollnäs med min sambo, jag är 68 år har 3 Barn och 4 barnbarn. Jag  började efter maskinteknisk utbildning på Sandvik där jag från början arbetade med svarvning och allt som man gör på en verkstad sedan övergick jag till att jobba som kvalitetstekniker för att sedan bli utbildningsansvarig och jobba med organisationsutveckling på företaget. 

Efter några år på Sandvik så blev jag invald i den lokala Metallklubben och det var där jag kom i kontakt med Socialdemokraterna genom facklig/politisk samverkan. Jag gick in i partiet efter valet 1976 då Fälldin-regeringen vann valet, jag kände att jag också behövde hjälpa till. Olof Palme med sin tydliga vision om den demokratiska socialismen där alla människor är lika mycket värda var och är min politiska förebild.

Jag började mitt första uppdrag för Socialdemokraterna i början av 80-talet. Den första fråga jag drev med några partikamrater var full behovstäckning inom barnomsorgen i Bollnäs och vi lyckades efter några år med detta. Jag har haft förmånen att få utvecklas genom mitt politiska arbete och har haft ett stort antal olika politiska uppdrag så som KSO i Bollnäs, oppositionsråd, ordf. Socialnämnden Bollnäs, vice ordf. Kommunförbundet Gävleborg, regionstyrelsen samt ett antal uppdrag för Sveriges kommunförbund. Jag var med och startade upp Norrsken ”bredband” samt intresseföreningen Norrtåg. Jag har jobbat en hel del med infrastrukturfrågor genom åren och har fortfarande ett stort intresse för dessa frågor.

Idag är jag pensionär men arbetar nästan lika mycket som tidigare då jag  är aktiv i flera föreningar. Jag är ordförande i Woxsjöns båtklubb, vice ordförande i Hälsinglands idrottshistoriska Sällskap, Villaägarföreningen Bollnäs/Ovanåker, Bollnäs Flygklubb och Revisor i Järnvägens fritidsförening i Bollnäs.

Mina politiska uppdrag idag är som studieorganisatör i Bollnäs Arbetarekommun, sekreterare i Bollnäs/Rengsjö Socialdemokratiska förening samt nämndeman i Hudiksvalls tingsrätt och ersättare i Socialnämnden.

Jag tycker om att röra på mig, spelar golf med familjen samt promenerar gärna i skogen, flyga med grabben och missar inte gärna en bandymatch med Bollnäs GIF där jag tidigare varit ordförande.

Jag är mycket intresserade av samhällsfrågor både lokalt, regionalt, nationellt samt internationellt. Jag  följer utvecklingen dagligen och är nyfiken på hur saker och ting utvecklas. Jag tror att med den erfarenhet jag fått genom åren så har jag en förmåga att få genomslag för Socialdemokratisk politik. Jag gillar att debattera och föra fram vårt budskap både muntligt och skriftligt.

Den stora politiska frågan för framtiden är klimatfrågan, kan vi inte lösa den blir alla andra frågor oviktiga. Jag hade förmånen att tidigare få jobba med Agenda 21 frågor i vår kommun och ett liknande miljöarbete skulle vara värdefullt om vi startade i Bollnäs.

Övriga uppdrag:

Ledamot i Socialnämnden

facebook Twitter Email