Valnämnden

Socialdemokraterna i Bollnäs representanter i Vallnämnden:

Elsy Burman (S) 1:e Vice Ordförande

Lennart Näslund (S)

Personlig presentation 1:e vice Ordförande Elsy Burman

Mitt namn är Elsy Burman, jag är 70 år, jag är gift och  bor på Ren sen 2015, före det i Arbrå i 44 år. Jag har 5 barn, 9 barnbarn och 1 barnbarnsbarn.

Jag jobbat som säljare i det mesta av mitt vuxna liv. Sista sista 7 åren innan pensionen Jobbade jag som konferensvärdinna på Bollnäs stadshus. Har under min arbetstid haft fackliga uppdrag i IF Metall och Kommunal, klubbordförande och försäkringsrådgivare. Jag har varit ordförande för studieförbundet ABF i Bollnäs. I politiken har jag verkat sedan 2008, mitt första politiska uppdrag i nämnd var Barn och Utbildningsnämnden och Teknik och fritid. Denna mandatperiod har jag varit ledamot i Kulturnämnden, ersättare i BUN, Vice ordförande i Valnämnden, sedan 2021 ersättare i Fullmäktige.

På fritiden ägnar jag mig åt familjen, samt läser böcker och cyklar så ofta jag har möjlighet.

För mig är det viktigt att alla som bor i Bollnäs kommun känner en trygg tillvaro och en livskraftig framtidstro. Det ska vara kul att vara ung, enkelt att vara förälder och gott att vara gammal. En sådan tillvaro skapas av en gemensam tro på bygden och dess möjligheter i Socialdemokratisk anda.

Jag brinner även för klimat och miljö, vår enda värld är värd det. Det var det som lockade mig att bli socialdemokrat. Socialdemokraternas motstånd till kärnkraften, människans rätt att bo i ett Sverige på lika villkor och att den ”vanliga” människan kan komma till tals.

Övriga uppdrag:

Ledamot i Barn och Utbildningsnämnden

Ledamot i Kulturnämnden

Ersättare i Kommunfullmäktige

facebook Twitter Email