Överförmyndarnämnden

Socialdemokraterna i Bollnäs representanter i Bollnäs, Ovanåkers och Ljusdals Överförmyndarnämnd

Britt-Inger Dobbrown (S)

Personlig presentation Ordförande Britt-Inger Dobbrown

Mitt namn är Britt-Inger Dobbrown född Gustavsson 1950 i brukssamhället Sandarne.

Som ung mamma började jag att arbeta på en ICA affär och fick tidigt uppleva det ojämlika klassamhället. Jag reagera på att kunden blev behandlad utifrån vilken samhällsklass man kom ifrån. Jag engagerade  i SSU och var med och gick i arbetarklassens demonstrationståg.

Jag utbildade mig till förskollärare på 70- talet, relativt snabbt blev jag föreståndare på ett ”daghem”, idag förskola, i Gävle och har sedan dess tills pensionen verkat inom förskola/skola  i Söderhamn och Bollnäs som chef/rektor. Jag avslutade mitt yrkesliv på utbildningskontoret här i Bollnäs där jag bland annat var tillsynsansvarig över de fristående förskolorna, skolskjutsansvarig, utredare samt hade hand om den verksamhetsförlagda utbildningen, jag satt även som representant för Bollnäs i grundskolans utbildningsråd på Gävle högskola.

För närvarande är jag ordförande i Bollnäs och Ovanåkers överförmyndarnämnd samt ordförande i BKF (Bollnäs kommunanställdas fritidsförening)

Jag har en stor och härlig familj, tre egna barn, nio barnbarn och ett barnbarnsbarn, bonusbarn och barnbarn samt varit familjehemsförälder i närmare 18:år. På 80-talet välkomnades ett barn genom Berlinbarnshjälpen.

Mina fritidsintressen under vintertid är att åka slalom och längdskidor, på sommaren sitter jag gärna bakom min sambo på MC:n eller tar en tur med campingvagnen. Vandra i fjällen, sjunga med kören och sticka är också favoriter.

Som socialdemokrat vill jag bidra med att bekämpa barnfattigdomen och verka för solidaritet och demokrati genom att ha en god kvalitativ lärandemiljö inom förskola/skola. Barnen/eleven ska känna sig välkomna och omhändertagna som i sin tur leder till trygga medborgare.

Med andra ord: Ta tillbaka kontrollen över välfärden.

Övriga uppdrag:

Ersättare i direktionen för Hälsinglands Utbildningsförbund

facebook Twitter Email