Miljö- och byggnämnden

Socialdemokraterna i Bollnäs representanter i Miljö- och byggnämnden

Fredrik Palmborn Olofsson (S)

Pernilla Bjärne (S)

Ersättare

Jan-Olov Skoglund (S)

Marianne Wängelin (S)

Personlig presentation ordförande Fredrik Palmborn Olofsson

Mitt namn är Fredrik Palmborn Olofsson, jag är född – 92 och jag jobbar som busschaufför.

Jag är född och uppvuxen på en bondgård i Växsjö utanför Bollnäs. Där fanns en stark tradition av att tro på ungdomar och vikten av arbete samt att inte vara rädd för bli skitig under naglarna. Jag gick på Växsjö skola och därefter Granbergsskolan för att sedan gå 3 år på Estetiska programmet som låg på Heden i Bollnäs. Mina fritidsintressen är träning, Judo, spel, fiske och politik. 

Jag började engagera mig politiskt för att förändra världen och för att yngres röster skall också höras i Bollnäs. 

Varför jag är då Socialdemokrat? Valet var självklart för mig. När den brunblå högern började luckra upp välfärden och skolan när jag var yngre, under Reinfeldt, så fick jag spendera många år på “arbetsskola”. Det var som ett dagis för vuxna man inte vet vad man skall göra med. Det tog hårt och jag svor på att ingen annan skall behöva utsättas för samma upplevelse i framtiden. Men jag tog inte steget då att gå med i Socialdemokraterna. 

Några år senare efter att ha sett hur övriga partier inte ville höja minimilönen, trygga anställningar och höja pensionen. Att det också bara klagades på ungdomar hela tiden så beslöt jag mig för att kolla upp vilket parti som ville förändra detta, på riktigt, till det bättre. Självklart var det Socialdemokraterna och jag har sen dess aktivt pushat för att dessa frågor skall vara lika viktiga idag. Framförallt ungdomsfrågor. 

Vad jag brinner mest för och vill förändra är att ungdomar skall bli prioriterade på riktigt. Man hör allt för ofta att ungdomar är bortskämda och inte vill jobba, samtidigt som vi vill ha för hög lön eller inte vill ha “skitjobb”. Men skrapar man på ytan börjar samhället se att vi kan vara den starkaste gruppen människor i samhället idag. 

All trauma som vi har upplevt kollektivt genom åren har satt sina spår och även präglat hur vi ser på världen. Vi vill att alla ska leva lyckligt. Vi vill ha fred. Vi vill att alla skall få vara den dom är istället för att bära samma mask som många äldre fått göra i generationer. 

Därför brinner jag för ungdomsfrågor! Bättre förutsättningar i skolan, ökade öppettider på fritidsgårdar, mer resurser till ungdomspsykiatrin, mer resurser till de som jobbar nära ungdomar och se till att ungdomar kan resa överallt i Sverige, gratis när de vill, då nätverk är viktigt.

facebook Twitter Email