Invigning av Brotorget

Nu är det definitivt bestämt vilket datum invigningen av nya Brotorget kommer att ske. Lördagen den 10 september invigs torget med en mängd aktiviteter.
– Det känns härligt att äntligen få inviga nya Brotorget, säger Marie Centerwall (s), kommunalråd i Bollnäs.
Bygget av nya Brotorget startade hösten 2015. Utformningen av torget har arkitektföretaget Karavan svarat för. Företaget vann den arkitekttävling som utlystes sedan det blev klart att Bollnäs kommun köpt tillbaka det torg som en gång såldes till det danska företaget Själsö. Förslaget har modifierats något för att anpassas till de ekonomiska förutsättningarna. Totalt har 15 miljoner kr planerats för torgbygget. Och nu är det klart!
För många Bollnäsbor som saknat sitt torg är det en glädjens dag att torget nu är färdigt. Slutbesiktningen av torget och den nya scenen sker i början av september och därefter är det alltså återinvigning lördagen den 10 september.
– Jag är glad att vi nu gett Bollnäsborna torget tillbaka, säger Marie Centerwall (s)

Det nya Brotorget ska ge utrymme för lek och samvaro.
Just nu pågår planeringen av invigningen och olika aktiviteter utlovas. Mer information kommer.
– Dagen ska gå i glädjens tecken, betonar Marie Centerwall (s)

facebook Twitter Email