Årsmöte med Bollnäs-Rengsjö socialdemokrater

Referat från Bollnäs Rengsjö socialdemokratiska förenings årsmöte

På torsdagkväll höll föreningen sitt årsmöte på Scandic Hotell. Före årsmötesförhandlingarna föreläste Mikaela Nilsson från kommunens samhällsbyggnadskontor om processarbetet i en fördjupad översiktsplan.
Bakgrunden är att arbetet med fördjupad översiktsplan för Bollnäs stad påbörjas nu och frågor ställdes om när, hur och var man som invånare har möjlighet att påverka innehållet. Det mesta som rör den sociala, ekologiska och ekonomiska hållbarheten i positiv riktning är aktuellt.
Arbetsmarknad, integration, bostäder och vad vi vill lämna över till nästa generation med andra ord.
Fram till 1/3 ligger en enkät ute på kommunens hemsida med inledande frågor som kan fyllas i på nätet eller dras ut på papper, fyllas i och lämnas in i receptionen i stadshuset.
Samrådet, som är nästa tillfälle att påverka innehållet beräknas till höst/vinter 2017.
Årsmötet återupptogs efter kaffe och macka. Mötet utsåg Rolf Forslin och Gunn-Britt Rohlin till ordförande respektive sekreterare för mötet.
Mötet godkände verksamhetsberättelse och bokslut samt beviljade styrelsen ansvarsfrihet för det gångna året. Till ny ordförande valdes Elsy Burman och till ny ledamot efter Ronald Lucchesi valdes Jonatan Lindgren.
För övrigt fastställde valberedningens förslag på övriga funktioner och nomineringar till arbetarkommunen, partidistriktets valberedning och ABF.

Därefter antog mötet ett uttalande om vikten av en breddad arbetsmarknad lokalt i form av särskilda sociala krav i kommunala upphandlingar och framväxten av arbetsintegrerande sociala företag i kommunen.

Avslutningsvis avtackades Gunn-Britt Rohlin för sina år som sekreterare i styrelsen och Ulla-Britt Nordqvist som sammankallande i valberedningen med blommor och kramar.

Jan Lahenkorva berättade korta gemensamma minnesbilder från avgående ordföranden Erika Engbergs och hans egen resa genom fackliga och politiska skeenden i kommunen och överlämnade en blomma innan mötet klubbades av.

facebook Twitter Email