Bollnäs medborgarlöfte undertecknat

Kommunalrådet Marie Centerwall (s) och Kristina Holgerson, polisområdeschef undertecknade idag ett medborgarlöfte mellan Bollnäs kommun och polisen. Syftet med löftet är att arbeta tillsammans för att öka medborgarnas trygghet i Bollnäs centrum.

Inför arbetet med medborgarlöftet har det genomförts en medborgardialog, enkätundersökningar och trygghetsundersökningar. Det som framkommit i dessa är att Bollnäs är en trygg kommun att bo i, men att det finns en oro bland medborgarna att utsättas för vissa typer av brott.Kommunen och polisen lovar genom detta medborgarlöfte att tillsammans arbeta för att öka medborgarnas  trygghet i Bollnäs.

Detta görs bland annat genom att polisen och kommunen arbetar för att förbättra miljöerna i och omkring resecentrum, med ökad polisnärvaro på vissa platser och samverkan kring drogförebyggande arbete. Det har anställts en ny kommunpolis som kommer att ha en samordnande roll mellan polisen, kommunen, olika organisationer och medborgarna.

Medborgarnas ska känna sig trygga i Bollnäs, något som polisen arbetar med redan idag, men utökar nu samverkan. Bollnäs ska vara en trygg och trevlig stad att bo och vistas i.

– Jag vill betona hur viktigt vårt samarbete med polisen är och jag uppskattar att vi nu gemensamt kommit överens om att arbeta för ett tryggare Bollnäs, säger Marie Centerwall (s), kommunalråd  i Bollnäs.

 

facebook Twitter Email