Använd skattemedel för att få människor att växa

Vi vill använda våra skattemedel för att få människor att växa och ges en möjlighet på arbetsmarknaden och inte behöva leva på försörjningsstöd, skriver Socialdemokraterna i Bollnäs kommunfullmäktige.
Politik kan beskrivas som ett spänningsfält mellan idealism och realism.

Å ena sidan har vi drömmarna och idealen kring hur vi bygger en bättre värld, å andra sidan den krassa hänsyn som behöver tas till att budgetar behöver hållas. Grupper med svagare position har svårt att finna arbete vilket ger ökade kostnader för försörjningsstöd i kommunen.

Vi Socialdemokrater med samarbetspartier tycker att det är viktigt att sätta mål för att komma vidare. Vi ville uppdra till nämnder, styrelser och bolag i kommunkoncernen att överväga möjligheten att tillämpa särskilda villkor i upphandlingsunderlagen för att skapa arbetstillfällen för personer vid sidan om den ordinarie arbetsmarknaden.

Vi vill använda våra gemensamma skattemedel till samtliga medborgare i Bollnäs kommun och arbeta för att underlätta för de grupper som idag står utanför den ordinarie arbetsmarknaden.

Det sade Centern nej till för att värna om de små företagarna. Även Moderaterna, Bollnäspartiet, Sverigedemokraterna och de två vildarna röstade nej.
Vi vill använda våra skattemedel för att få människor att växa och ges en möjlighet på arbetsmarknaden och inte behöva leva på försörjningsstöd.
Socialdemokraterna i Bollnäs kommunfullmäktige

 

Insändaren finns även via länken – Använda skattemedel för att få människor att växa

facebook Twitter Email