Abdullahi ”Abbe” Cadaani

Jag heter Abdullahi Cadaani, kallas för Abbe, och bor i Bollnäs. Kommer ursprungligen från Somalia. Där jag är född och har bott innan jag kom till Sverige för 16 år sedan.

Jag är gift och har två barn, jag är en väldigt engagerad person inom civilsamhället där jag brinner för utvecklingsfrågor som berör oss alla nationellt och internationellt.

Sedan 2005 har jag jobbat med integrationsfrågor och varit aktiv inom civilsamhället övrigt. Jag tycker det är viktigt som kommunpolitiker  att se helheten och kunna utveckla politiska idéer och kunna se möjligheter och inte hinder. Vi måste tillsammans skapa det samhälle vi vill leva i där vi ger förutsättningen till alla människor som behöver utveckling för att sedan kunna bidra till välfärden. För att alla ska ta del av välfärden måste alla bidra till välfärden. Sedan 2015 har det kommit många människor till Sverige och till Bollnäs som har flytt från krig, som kan bidra mycket i det vi har gemensamt, men man måste investera i dem med rätt utbildning för att personen ska bli anställningsbar.

Jag är Vice Ordförande för Bollnäs Energi och ledamot i Kommunfullmäktige samt Kommunstyrelsen.

Under mandatperioden kommer jag jobba med följande frågor:

  1. Att jobba för att utveckla svenska modellen
  2. Att förbättra integrationen

facebook Twitter Email